Wat is leadgeneratie?

Bij leadgeneratie werf je potentiele klanten. Een lead is namelijk een potentiele klant. Bij leadgeneratie ben je leads aan het genereren, oftewel potentiele klanten aan het werven. De waardevolle leads wil je uiteindelijk als klanten hebben. Nu het duidelijk is wat leadgeneratie is, kun je hier verder lezen over tips en hoe je dit bijvoorbeeld kunt toepassen.

Leadgeneratie tips

Wil jij meer investeren in het genereren van leads? Wij hebben een aantal leadgeneratie tips voor je opgesteld. Wat veel voorkomt is het genereren van leads door middel van e-mailadressen te verzamelen. Deze informatie kun je verzamelen door een tegenprestatie te leveren. Je kan hierbij denken aan een informatieve whitepaper met handige tips over een bepaald onderwerp of een overzichtelijke infographic waarbij er een moeilijke kwestie visueel wordt uitgelegd. Dit kan de lead ontvangen wanneer er een e-mailadres of meer contactgegevens worden achtergelaten.

Leadgeneratie

Het e-mailadres kan vervolgens gebruikt worden om de lead te voeden en hiermee zorgen dat de lead een klant wordt. Tegenwoordig willen steeds meer klanten een gerichte boodschap ontvangen in plaats van een boodschap dat gericht is aan een grote groep mensen. Maar hoe doe je dat? In plaats van het benaderen van een grote groep mensen, kun je kijken naar het gedrag van iemand in jouw doelgroep. Analyseer het gedrag en speel daarop in. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van marketing automation. Aan de hand hiervan kun je op het juiste moment, de juiste boodschap leveren aan de juiste doelgroep via het juiste kanaal. De boodschap wordt op die manier persoonlijker gebracht en komt persoonlijker over.

Wil jij ook dat de leads bij jou binnen komen stromen? Neem contact met ons op!

Daarnaast kun je gerichter een advertentie tonen door middel van remarketing. Is iemand op jouw website geweest? Dan krijgt diegene een advertentie te zien met de trigger om terug te komen op jouw website en een aankoop af te maken of te beginnen. Allerlei tips voor leadgeneratie, maar heb je geen idee hoe je deze tips toepasbaar maakt? Bij Fueld kun je terecht voor genereren van leads voor jouw organisatie.

Leadgeneratie

Leadgeneratie online marketing

Fueld is een online marketingbureau dat jou kan helpen met leadgeneratie. Wij helpen zowel met het genereren van leads als het voeden van de lead zodat het een daadwerkelijke klant wordt. Wij leveren jou het gehele plaatje, zodat jij je kunt focussen op je eigen specialisatie, terwijl de leads binnen stromen. Resultaten behalen is het belangrijkste wat wij voor klanten doen. Daar waar onze klant onvoldoende kennis of capaciteit heeft op het online marketingvlak, zijn wij de steun en toeverlaat.

Meer leads genereren?