Yoast SEO: hulpmiddel voor geoptimaliseerde content

Yoast SEO: hulpmiddel voor geoptimaliseerde content

SEO tool

Wanneer je begint aan het optimaliseren van je website, is een eerste stap om de reeds geplaatste content te herschrijven aan de hand van de juiste keywords. Dit verbetert de online vindbaarheid. Als ondersteuning kun je daarbij een tool gebruiken. De meest gebruikte is de Yoast WordPress SEO plug in. Deze plug in helpt jou bij het optimaliseren van de SEO op jouw website. In dit blog ontdek je wat de plug in is, hoe je Yoast SEO het beste inzet en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is de Yoast SEO plug in

Yoast SEO is een plug in voor initieel WordPress, maar tegenwoordig voor meerdere CMS-platformen te installeren. Deze tool bestaat sinds 2008 en de AI tool wordt regelmatig geüpdatet om gebruikers de beste suggesties voor SEO en website optimalisatie weer te geven. Er zijn twee versies: Yoast SEO free en Yoast SEO premium. Iedereen kan dus met de plug in aan de slag om hoger te scoren in zoekmachines. De premium versie biedt toegang tot alle online cursussen van Yoast. De plug in is ontworpen voor CMS-platformen zodat je het meeste uit jouw website haalt. Met name de copywriter heeft veel baat bij de plug in, om de content zo goed mogelijk vindbaar te maken.

Hoe werkt Yoast SEO wordpress

De plug in voeg je toe aan de jouw website in WordPress. Vervolgens kun je deze inschakelen, waardoor deze zichtbaar in de backend op jouw pagina’s en blogs. Het geeft jou waardevolle handvaten om jouw content mee te optimaliseren. Er zijn tal van functies, waarvan de volgende essentieel zijn als je met de tool aan de slag gaat:

 • Geautomatiseerde technische SEO
  • Deze functie beoordeelt jouw meta description op lengte en het gebruik van het focus zoekwoord.
  • Hiermee creëer je de beste URL-structuur
  • Verbeter de laadsnelheid van de gehele website
 • On-page SEO
  • Yoast SEO keyword research: krijg gerelateerde keyphrases
  • Inzicht in reeds gebruikt zoekwoorden
  • SEO analyse met zowel verbeterpunten als goede resultaten
  • Analyse over de leesbaarheid van de tekst, zowel verbeterpunten als goede resultaten (gebaseerd op zoekmachine vereisten en leesbaarheid voor de gebruiker)
  • Google preview voor zowel desktop als mobile
  • Automatische suggesties voor interne links
  • Taalondersteuning voor verschillende talen, waaronder Engels, Duits en Frans, maar ook de Scandinavische talen, Arabisch en Hebreeuws.

Deze functies geven jou de mogelijkheid om de perfecte teksten te schrijven die zowel leesbaarheid zijn voor de gebruiker als ook geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.

De voordelen van de plug in

Copywriters en content creators zijn vaak al bewust van een goede SEO strategie. Maar als je een blog wilt optimaliseren, kan het je veel zoekwerk besparen om daar de Yoast SEO plug in voor te gebruiken.

Voordeel 1: Centrale inzichten

Met de Yoast SEO heb je een intelligente tool waarin je zowel zoekwoorden suggesties krijgt, analyse in zoekmachine optimalisatie en leesbaarheidssuggesties. Je hebt al deze functies beschikbaar in één tool

Voordeel 2: Bespaar tijd

Door de verschillende suggesties in één opslag te zien, hoef je ze niet apart te analyseren middels verschillende tools. Je kunt gelijk de praktische tips in de content doorvoeren. Daarbij leer je zelfs welke onderdelen je goed in bent en welke je nog kunt verbeteren. 

Voordeel 3: Kritische zoektermen weging

Yoast weegt het gebruik van de zoekwoorden in jouw content gebaseerd op het Google algoritme en zelfs nog kritischer. Je voldoet dus altijd aan de richtlijnen.

Voordeel 4: Visuals en internal linking

Je hebt de content geschreven, maar wat soms nog ontbreekt is de linkbuilding: externe en interne links. De plug in geeft jou daar een herinnering van. Daarnaast is de plug in niet alleen geschikt voor de copywriter. Ook de grafische vormgever heeft er baat bij. Wanneer er geen visuals toegevoegd zijn of de ALT tekst niet optimaal is, is dit zichtbaar als rood bolletje in de SEO analyse.

Verbeter jouw SEO score met de Yoast SEO plug in

Rekening houden met de principes van de Yoast plug in helpt je dus om nog betere SEO teksten te schrijven voor je WordPress website. Maar je moet wel zelf de overwegingen maken. Dit allemaal met het doel om je website zo hoog mogelijk te laten ranken in de zoekmachines en daarmee met relevante content zorgen voor meer succes voor op website. Weet je niet waar je moet beginnen met de verbeterslag? Fueld helpt je graag verder om jouw content hoog te laten scoren in Google.

Wil je weten wat jouw SEO score is en waar de verbeterpunten liggen? Bijvoorbeeld de laadsnelheid van de pagina of zoekmachine optimalisatie? Test binnen één minuut jouw SEO score. Het rapport dat je ontvangt kun je gelijk mee aan de slag middels de Yoast SEO plug in.