Welke voordelen zitten er aan Marketing as a Solution?

Welke voordelen zitten er aan Marketing as a Solution?

Een bedrijf opbouwen is uitdagend genoeg. Een geschikte marketingmanager vinden, investeren in, en het testen van, marketingtactieken is ook niet altijd even makkelijk. Met hulp van marketing experts stoom je jouw bedrijf klaar een duidelijke strategie te ontwikkelen. Hierbij wordt een plan opgezet op welke manier de resultaten van de marketingactiviteiten gemeten moeten worden. Deze hulp is voor je bedrijf in huis te halen via verschillende Marketing as a Solution-diensten.

Marketing as a Solution is een bundel van technologieën en marketingdiensten die het mogelijk maakt om marketing uit te besteden. Het combineert de marketinginfrastructuur, IT- en gegevensbeheerdiensten en creatieve en uitvoerende diensten in één aanbod. Hiermee haal je (tijdelijk) extra marketingkennis in huis. Maar waarom zou je dit willen?

Expertise in huis halen
Marketing as a Solution biedt een volledig beheerde en onderhouden marketingoplossing. Het wordt gebruikt om de verantwoordelijkheden van het aannemen, trainen en betalen voor een heel marketingteam uit te besteden. Marketing as a Solution wordt meestal gebruikt door organisaties die liever middelen elders inzetten, zonder vaste dagelijkse taken op te offeren. Net als het gemak van Software-as-a-Service voor bedrijven, is Marketing as a Solution de toekomst van marketing geworden.

→ Lees ook: De verschillende toepassingsgebieden van Marketing as a Solution

Inspelen op de moderne marketingmogelijkheden
Bedrijven worstelen voortdurend om te bepalen hoeveel ze in marketing moeten investeren. In het afgelopen decennium heeft geen enkele industrie zoveel getransformeerd als marketing. Met de opkomst van sociale media, CRM’s en Marketing Automation-software is het niet alleen een creatieve uitdaging geworden om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook een digitale en technische. Als gevolg hiervan is de opkomst van Marketing as a Solution een perfecte oplossing voor het laten groeien van een modern bedrijf, ongeacht de grootte. Net als Software-as-a-Service kan veel van wat moet worden uitgevoerd voor marketing nu allemaal op afstand worden gedaan.

Uitbreiding marketingafdeling
Marketing as a Solution betekent dat het marketingbureau dient als een uitbreiding van jouw marketingafdeling. Strategieën worden uitgevoerd, marketing- en analysesoftware worden beheerd en er wordt verkoopondersteuning geboden aan je bedrijf. Benieuwd hoe je dit moet inzetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze Marketing as a Solution dienst.