Op deze manier zet je video content effectief in

Op deze manier zet je video content effectief in

In onze vorige blog over video content hebben wij uitgelegd wat video content precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn. Om daar dieper op in te gaan lees je in deze blog hoe je video content effectief kunt inzetten.

Gebruik de juiste zoekwoorden

Bij het inzetten van video content is het verwerken van de juiste zoekwoorden erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je video gevonden wordt in de zoekmachines moet je de SEO-instellingen goed in orde hebben. Verwerk het zoekwoord in de titel en omschrijving op het kanaal waar je de video op plaats en in de titel en bestandsnaam van de video zelf. Maak hierbij wel gebruik van zoekwoorden waar jouw doelgroep daadwerkelijk op zoekt.

Gebruik de juiste boodschap

Voordat je begint met het maken van een video is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat je boodschap is. Wat is het verhaal dat je aan jouw doelgroep wil vertellen? Zet het op papier en werk het uit. Voor impressies kun je onderzoeken wat je concurrenten vertellen, maar onthoudt dat je altijd bij je eigen verhaal moet blijven. Daarnaast moet je erom denken dat je geen moeilijke bedrijfstermen in je video gebruikt. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je video niet begrepen wordt.

Hanteer de juiste strategie

Bij het creëren van content is een content strategie erg belangrijk. Dat betekent dat dit ook geldt bij video content. Door een originele video zorg je ervoor dat je kijker naar jouw video blijft kijken en niet halverwege wegklikt. Daarnaast moet je je video zo maken dat je boodschap ook overkomt zonder geluid. Het kan een keer voorkomen dat het geluid een keer niet werkt. Je wil natuurlijk wel dat dan de boodschap overkomt bij jouw doelgroep.

Aantrekkelijke titel

De titel van de video is erg belangrijk, want dit geeft vaak de eerste indruk. Wanneer de titel niet aantrekkelijk is, is er een kans dat mensen de video niet aanklikken. Denk hierbij wel dat de titel moet aansluiten op de inhoud van de video. Anders krijgen de kijkers iets anders te zien dan wat ze verwacht hadden.

Het juiste kanaal

Om meer conversie te genereren kun je jouw video op je website plaatsen. Daarnaast kun je op jouw social mediakanalen de URL van je video in een bericht/omschrijving plaatsen. Wanneer bezoekers van je social mediakanalen hier op klikken worden ze doorgelinkt naar je website.

Voordat je je video op een bepaalt kanaal plaatst is het van belang dat je van tevoren analyseert welk kanaal voor jouw organisatie het beste is. Kijk hierbij op welk kanaal jouw doelgroep zich bevindt. Veel organisaties maken gebruik van YouTube, omdat dit kanaal één van de bekendste zoekmachines is.

 

Heb jij hulp nodig bij het creëren van video content? Neem dan contact met ons op en wij gaan je helpen!