Marketing uitbesteden voor de MKB: de redenen

Marketing uitbesteden voor de MKB: de redenen

Heb ik genoeg personeel voor de marketingactiviteiten die ik wil uitvoeren of moet ik overwegen mijn marketing uit te besteden? Voor veel MKB’ers blijkt dit een vraag te zijn die veel voorkomt. Het volgende wat hierbij belangrijk is zijn de kosten. In welke situatie verdien ik onder aan de streep het meest? Om resultaten te boeken met online marketing is het van belang om de actuele kennis in huis te hebben. Een sterke online marketingstrategie levert namelijk veel op, maar alleen als dit uitgevoerd wordt met moderne marketing skills.

Benut de kansen via moderne marketing

De online marketing uitbesteden kiezen steeds meer bedrijven voor. Onder moderne marketing skills vallen onder andere: content marketing, SEO, webdesign, social media, marketing automation en leadgeneratie. Om als MKB’er te profiteren van de kansen die deze skills bieden is het nodig om specialisten te hebben die dit goed voor je inrichten. In veel gevallen is hier intern geen capaciteit voor. Vandaar dat het uitbesteden van je marketing een interessante optie is om te overwegen. Het grote voordeel hiervan is het feit dat een digital marketingbureau een team vol specialisten heeft die zich dagelijks bezig houden met de snel ontwikkelende marketingtools.

Focus je meer op de belangrijkste zaken

Hoe ver je als MKB’er bent met online marketing verschilt natuurlijk enorm. Sommige bedrijven hebben al een mobielvriendelijke website en anderen hebben zelfs al een gepersonaliseerde website voor bezoekers. Maar voor vrijwel iedere MKB’er geldt één gegeven: marketing heeft niet de nummer 1 prioriteit als het gaat over de belangrijkste dagelijkse taken. Door je marketing uit te besteden kun je je als bedrijf meer focussen op de belangrijkste zaken. Dit gaat je namelijk tijd en geld besparen en je marketing wordt uitgevoerd met de skills die up-to-date zijn.

Door je marketing uit te besteden kun je je als bedrijf meer focussen op de belangrijkste zaken

 

Marketing uitbesteden bij een online marketing bureau

Denk je er ook aan om jouw online marketing uit te besteden? Zorg er dan voor dat je een bedrijf in huis neemt die ook alle aspecten van het vak kent. Een team van specalisten die de onderdelen van de marketingactiviteiten eenvoudig op elkaar af kunnen stemmen voor een consistente online aanwezigheid.

Bij Fueld bieden wij jou het MaaS-concept: 6 online marketingdiensten en één team van experts die jou ondersteunen bij jouw online marketing. Je kunt ervoor kiezen om de onderdelen op te schalen naar behoefte van jouw bedrijf.

Wil je aan de slag? Vraag gerust een gesprek met Marielle aan om alles uit jouw marketingactiviteiten te halen.