Ken jij deze instellingen van LinkedIn al?

Ken jij deze instellingen van LinkedIn al?

LinkedIn heeft veel instellingen en het is mogelijk dat je nog niet op de hoogte bent van sommige ontwikkelingen. Dat terwijl je deze instellingen goed kan toepassen op je LinkedIn-profiel. In deze blog lees je welke dit zijn van LinkedIn. 

Voorkom spam

Doordat je jouw e-mailadres hebt opgegeven op LinkedIn, kan het vaak voorkomen dat je e-mails ontvangt wat niet specifiek aan jou is gericht. Dat komt omdat jouw e-mailadres in een database is gezet zonder dat je daar om hebt gevraagd. Om deze e-mails te voorkomen heeft LinkedIn een instelling ontworpen. Als je naar je instellingen & privacy gaat, kun je onder het kopje ‘hoe anderen uw profiel en netwerkgegeven’ aanpassen welke LinkedIn-gebruikers jouw e-mailadres op je profiel kan zien. Als je voor nee kiest voorkom je dus dat je spam-berichten in je mailbox ontvangt.

Volgen of connectie maken?

Op LinkedIn heb je de keuze om iemand te gaan volgen of om een connectie te maken. Als je iemand wil volgen op LinkedIn, hoeft de persoon die jij wil volgen geen toestemming te geven. Bij volgen krijg je de activiteit van degene die jij volgt op jouw tijdlijn te zien. Daarbij verbind je niet jouw netwerk met die persoon. Wil jij iemand volgen op LinkedIn? Klik dan op het profiel van de persoon en klik op de blauwe knop volgen. Als je de knop niet ziet moet je op de drie puntjes klikken, naast de knop connectie maken, zie je volgen ertussen staan.

Als je een connectie met iemand wil maken op LinkedIn gaat dat anders dan als je iemand wil volgen. Je stuurt de persoon met wie je een connectie wil maken een uitnodiging. De ontvanger moet dan de uitnodiging accepteren voordat jullie een connectie hebben. Als je een connectie met iemand hebt zie je elkaars netwerk, berichten en kunnen jullie via LinkedIn chatten!

Video’s afspelen

Tegenwoordig kun je op LinkedIn direct video’s uploaden. Als je jouw video direct uploadt op LinkedIn wordt dat gelijk afgespeeld in je tijdlijn. Voorheen moest je van het platform af voordat je de video kon bekijken. Hier is dus verandering in gebracht. Als je als LinkedIn-gebruiker niet wil dat er video’s in je tijdlijn gelijk afspelen kun je dat aanpassen bij je accountinstellingen. Je kan in deze instelling ervoor kiezen of je wel of niet video’s automatisch laat afspelen.

Melding vacature

In LinkedIn kun je tegenwoordig aangeven of je meldingen wil ontvangen van een bedrijf waar jij graag in de toekomst wil werken. Als er een vacature bij het bedrijf waar jij graag wil werken vrij is, kun jij de vacatures bij je meldingen ontvangen. Dit kun je aangeven bij de bedrijfspagina van het bedrijf waar je vacatures van wil ontvangen.

Onzichtbare profielfoto

Je kan op LinkedIn zelf bepalen wie jouw profielfoto ziet. In de instellingen kun je dat zelf bepalen. Je kunt dus jouw profielfoto bijvoorbeeld afschermen voor mensen die je niet kent. Daartegenover staat dat als je je profielfoto afgeschermd hebt, kan dat ervoor zorgen dat als mensen je opzoeken op LinkedIn je niet kunnen herkennen. Ook als je een bericht deelt met mensen waarmee je geen connectie hebt kunnen zij ook niet je profielfoto zien.

Vanaf nu ben je weer op de hoogte van de nieuwe instellingen op LinkedIn. Deze instellingen kun je goed toepassen op je LinkedIn-profiel.

Wil jij LinkedIn inzetten voor jouw bedrijf, maar weet je niet hoe? Vraag dan een adviesgesprek bij ons aan!