Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Tegenwoordig maken veel personen en organisaties gebruik van verschillende social mediakanalen. Eén van de bekendste social mediakanalen is Instagram. Het is hierbij van belang dat jouw Instagram-account volgers krijgt, want dat betekent meer bereik met jouw Instagramposts. Om ervoor te zorgen dat jij meer volgers op Instagram krijgt hebben wij een aantal tips die je kunnen helpen!

Maak gebruik van hashtags

Om ervoor te zorgen dat je meer volgers op Instagram krijgt moet je bij jouw Instagrampost gebruik maken van hashtags. Hashtags worden vaak gebruikt als zoekwoorden. Mensen die op Instagram op zoek zijn naar een bepaald onderwerp, zoeken vaak met hashtags.

Het aantal hashtags kan per social media bericht variëren. Het limiet van het aantal hashtags dat je kunt gebruiken is dertig, dus begin maar alvast met brainstormen welke voor jouw doelgroep relevant zijn!

Goed beeldmateriaal

Eén van de belangrijkste reden waarom personen of organisaties jouw Instagram-profiel gaan volgen, is de content die je op jouw account deelt. Op Instagram is het belangrijk dat je gebruik maakt van beeldmateriaal dat voorzien is van goede kwaliteit.

Daarnaast is het van belang dat je content deelt die voor jouw doelgroep relevant is om te zien. Bij het maken van content moet de content ook bij de uitstraling van jouw organisatie passen. Hierbij kun je kiezen uit een feed met één stijl, zodat alle afbeeldingen op elkaar aansluiten.

Gratis whitepaper:
Whitepaper: De mogelijkheden van Instagram advertising

Blijf actief

Om aan je volgers te laten zien dat je actief bent op jouw Instagram-account moet je regelmatig een bericht posten. Op deze manier is het makkelijker om nieuwe volgers te krijgen en behoudt je jouw huidige volgers.

Wanneer je niet regelmatig een bericht plaatst, is de kans groot dat je volgers je gaan ontvolgen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een bedrijfsprofiel? Dan kun je zien welke dagen het beste is om een bericht te plaatsen. Maak hier dus gebruik van, want hierdoor worden jouw berichten beter gezien door jouw doelgroep!

Adverteren op Instagram

Op bijna alle social mediakanaal kun je ervoor kiezen om jouw bericht te gaan adverteren. Dat kan ook Instagram. Op Instagram heb je de mogelijkheid om te gaan adverteren in de Stories of in de tijdlijn van de gebruikers.

Personen of organisaties krijgen jouw Instagram-bericht sneller te zien en kunnen dan via dat bericht naar jouw Instagram-account. Wanneer jouw Instagram-bezoekers eenmaal op jouw account zijn, moeten ze alleen nog op de volg-knop klikken.

Koppel je andere social mediakanalen

Maak je ook gebruik van andere social mediakanalen, zoals Twitter en Facebook? Koppel deze kanalen dan aan jouw Instagram. Wanneer je jouw accounts hebt gekoppeld, krijgen meer personen of organisaties jouw bericht te zien.

Het bericht wordt namelijk ook bijvoorbeeld op Twitter en Facebook geplaatst. De mensen die je op de gekoppelde social mediakanalen volgen, zien dat jij ook Instagram hebt en zullen jouw misschien ook volgen op Instagram.

Heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw social mediakanalen? Download het gratis whitepaper over Instagram advertising en nog veel meer social media advertising om alles uit jouw sociale kanalen te halen.

instagram marketing