5 tips voor als je websitebezoekers afnemen

5 tips voor als je websitebezoekers afnemen

De website is één van de belangrijkste communicatiemiddelen voor je bezoekers. Een succesvolle website zorgt ervoor dat je meer bezoekers krijgt. Maar helaas kan je aantal bezoekers ook plotseling afnemen. Deze 5 tips kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat je weet wat je moet doen als het aantal websitebezoekers afnemen.

1. Onderzoek het probleem

Is er uit de resultaten gebleken dat het aantal bezoekers van je website afneemt. Zorg ervoor dat je een onderzoek start wat de oorzaak daarvan is. In Google Analytics is te zien hoeveel bezoekers je hebt op je website. Daarin is ook te zien wat de reden is waardoor je minder bezoekers hebt. Komt het doordat je organisch adverteert? Zet je niet de juiste social mediakanalen in? Of gebruik je niet de juiste zoektermen? Zorg ervoor dat je daarachter komt!

2. Welke websitebezoekers verlies je?

Ook kan je in Google Analytics zien welke websitebezoekers je precies verliest. Dat kunnen je nieuwe en bestaande bezoekers zijn. Als je nieuwe bezoekers verliest dan kan dat mogelijk door Google komen. Misschien is er iets veranderd in Google waardoor je website niet meer goed te zien is. Er zijn verschillende oorzaken waardoor je nieuwe bezoekers afnemen, dus zorg ervoor dat je erachter komt waardoor dat komt. Als je bestaande bezoekers verliest kan dat misschien komen door de verandering in je website. Kijk of je website foutmeldingen aangeeft of kijk naar de laadsnelheid.

Ook kan je in Google Analytics zien welke websitebezoekers je precies verliest.

3. Website optimaliseren

Als je website goed werkt, zorgt dat ervoor dat je websitebezoekers langer op je website blijven. Zorg er dus voor dat je website goed te lezen is, een goede structuur heeft, snel te laden is en duidelijke links en buttons bevatten. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je website als prettig wordt ervaren. Zorg er daarnaast voor dat je in je content gebruik maak van goede zoektermen. Tegenwoordig ziet Google namelijk steeds meer en dus ook je zoektermen. In de tool KWfinder kan je zien welke zoektermen je het beste kan gebruik voor je SEO. Als je deze aspecten niet op orde hebt kan Google ervoor zorgen dat het aantal bezoekers afneemt.

 

Iemand leest 5 tips over website optimalisatie
Lees meer:
Website optimaliseren? 5 tips die je kunnen helpen!

 

4. Social media

Zorg dat je de juiste social mediakanalen inzet voor je doelgroep. Kijk of je de doelgroep bereikt die je wil bereiken. Als je gebruik maak van social media zorg er dan voor dat je kanaal wordt gezien. Op de social mediakanalen kun je berichten plaatsten die naar de website doorverwijzen. Schrijf op je social mediakanalen content die consumenten graag willen delen. Daarnaast kun je consumenten uitnodigen om jouw pagina leuk te vinden of te volgen. Dat kan ervoor zorgen dat je meer volgers kan krijgen op je social mediakanalen en dus ook op je website!

 5. Blogs schrijven

Wat een goede manier is om de traffics van je website te verhogen, is het schrijven van blogs. Bedrijven bloggen steeds meer, omdat goede blogartikelen voor jaren meegaan. Als je blogs schrijft voor je website en deze worden op je social mediakanalen geplaatst met de bijhorende link, worden je bezoekers doorverwezen naar je website. Denk bij het schrijven van blogs aan de relevatie van je content. Zorg ervoor dat je content bij je bedrijf past!

Er zijn verschillende manieren om de traffic naar je website te verhogen. Onderzoek vooral waardoor je websitebezoekers afnemen en kijk dan hoe je er weer voor kan zorgen dat je het aantal bezoekers weer terug krijgt.

 

Wil je voorkomen dat het aantal websitebezoekers afneemt maar weet je niet hoe? Vraag dan een adviesgesprek bij ons aan en wij gaan je helpen!