5 online video trends in 2017

5 online video trends in 2017

Online video en de manier waarop deze ingezet wordt zal altijd blijven ontwikkelen, daarom een video trends blog over online video en wat ons te wachten staat voor 2017 op dit gebied.

Virtual reality

Voor 2017 betekent de ontwikkeling van 360 graden video’s in 2016, dat er meer met video’s geëxperimenteerd zal worden en er meer van zullen verschijnen. Met behulp van virtual reality zal het echter niet meer nodig zijn om als kijker het video beeld van links naar rechts te slepen, er wordt immers gebruik gemaakt van een virtual reality bril waardoor er simpelweg met het hoofd gedraaid wordt om de rest van de 360 graden video te zien.

Het zal met de ontwikkelingen niet lang duren voordat meer bedrijven virtual reality opnemen in hun bedrijfsvoering. Het wordt namelijk steeds goedkoper en toegankelijker. Virtual reality zorgt ervoor dat de kijker nog meer wordt meegenomen in het verhaal wat overgebracht wordt, ze maken deel uit van het verhaal van het bedrijf.

Relevantie

Elk bedrijf beheert wel een of meerdere social media accounts om het actuele nieuws te delen. Beeld en video doen het hier erg goed bij, de aandacht van de kijker wordt getrokken wanneer deze door de tijdlijn scrollt. De lengte van de video is hierbij van groot belang, hoe korter hoe krachtiger leek de trend te zijn. Als we kijken naar de volgende trend is dit echter niet zo, wanneer de video te kort is blijkt er geen ruimte voor het overbrengen van de boodschap.

Het belangrijkste van een video is en blijft de relevantie. De kijker wil geboeid worden door de boodschap die overgebracht wordt. Door in te spelen op de content behoefte van de doelgroep zal de video relevant zijn en aanslaan.

Storytelling

Een video is niet langer aantrekkelijk wanneer deze iets probeert te verkopen of alleen feiten opsomt. De kijker wil zich aangetrokken voelen tot het onderwerp van de video en een goed verhaal te zien krijgen. Wanneer het verhaal op een juiste manier wordt verteld, kan het een blijvende indruk achterlaten.

De toename van de kwaliteit van storytelling in online video is goed te merken. De verhalen die overgebracht worden door online video worden beter uitgedacht en er wordt gezocht naar een exclusieve insteek. Storytelling zorgt voor ontwikkelingen van online video.

Livestreamen

Het gebruik van social media door een bedrijf, merk of product wekt een gevoel van betrokkenheid bij social media gebruikers. Wanneer dit real time wordt gedaan wordt dit gevoel groter. Zo kan er op Facebook en Instagram gebruik worden gemaakt van een livestream bij bijvoorbeeld de presentatie van een product. Dit triggert meer kijkers dan een gewone video, aangezien kijkers het gevoel krijgen dat ze er bij zijn of deel uit maken van het publiek wat er toegesproken wordt. Voor het bedrijf is het delen van livestreams erg effectief, er kan namelijk gelijk ingespeeld worden op reacties en feedback.

Beelden zeggen meer dan woorden

Naast dat bedrijven en merken het contact met de doelgroep onderhouden middels social media, is het nog steeds van belang om het contact te onderhouden via e-mail. Door video’s in de e-mails toe te voegen kan de stof korter zijn maar net zo goed een boodschap overbrengen. Daarnaast is er een grote kans aanwezig dat lezers doorklikken naar de website of naar een van de social media kanalen. Op deze manier wordt er via e-mail meer online verkeer gegenereerd.

Wilt u zeker weten welke content het beste past bij uw organisatie? We gaan graag met u om de tafel om dit met u te bespreken!